Stomatologija

Stomatologija (usta), ili dentalna medicina, predstavlja jednu od kliničkih disciplina koja je usko povezana s medicinom, ali i s tehnologijom izrade raznih naprava i postavljanja umjetnih materijala kojima se nadoknađuju i/ili nadograđuju izgubljeni zubi i okolne strukture. Stomatologija je i s medicinske strane nadležna za liječenje pacijenata s bolestima usne šupljine.

Stomatologija

Implantologija

Implantologija pruža rješenja za sve oblike bezubosti. Implantate koristimo u slučajevima nedostatka jednog ili više zuba, kod potpune bezubosti ili kod osoba nezadovoljnih klasičnom zubnom protezom. Ako tražite povećanje kvalitete života, prirodnu funkciju žvakanja i zagriz te visoku estetiku s toliko potrebnim osmjehom, zubni implantati predstavljaju jedinu dostojnu zamjenu. Implantologija spaja dva područja u stomatologiji, oralnu kirurgiju i zubnu protetiku te predstavlja gotovo bezbolan i siguran zahvat u stomatologiji.

Implantologija

Dijagnostička Slika

Dijagnostika (dijagnoza) je postupak kojim se definira bolest ili patološko stanje, odnosno proces koji vodi do dijagnoze bolesti. U tom procesu liječnik se rukovodi simptomima i znakovima bolesti. Pod simptomima se podrazumijevaju tegobe koje sam bolesnik primjećuje, dok znakove bolesti liječnik uočava na pacijentu.

Dijagnostička Slika